אודות העיר
ב–19 לספטמבר 1955, נוסדה העיר דימונה על ידי 36 משפחות יוצאי צפון אפריקה. דימונה ממוקמת כ–35 ק"מ דרומית – מזרחית לבאר-שבע, והיא נמצאת בגובה של 550 מטר מעל פני הים.
מקור השם דימונה – בספר יהושע פרק ט"ו פסוק 22: "וזאת נחלת מטה בני יהודה למשפחותם... וקינה ודימונה ועדעדה".
כיום דימונה – הינה עיר ואם בישראל, והשלישית בגודלה בנגב. נכון להיום מתגוררים בדימונה כ–40 אלף תושבים, המהווים כ–12 אלף בתי-אב. דימונה מוכרת כעיר רב תרבותית, הניכרת ב–27 דיאלקטים שונים מכל התפוצות המדוברים והנשמעים בה. ראש עיריית דימונה הינו בני ביטון שנבחר לראשונה בשנת 2013. ב2018 נבחר לכהונה שנייה.
שתי סיבות עיקריות היוו הבסיס להקמתה של דימונה: מדינית-כלכלית, מדינית-ציונית, ישוב חבל ארץ הנגב. כלכלית- ישוב לעובדי מפעלי ים המלח, עם הזמן וקליטת גלי העלייה הגדולים בדימונה הפכה העיר לישוב הטרוגני, עיר של קיבוץ ומיזוג גלויות. בשנים האחרונות קיימת מגמה של הגירה חיובית לדימונה, מן הנגב בכלל וממרכז הארץ, רבים מהם זוגות צעירים שהפכו לחלק מנוף העיר, ושותפים לבנייתה של דימונה החדשה.
בשנים האחרונות העיר דימונה שינתה את הפניה כאשר גייסה תקציבים בעלות מאות מיליוני שקלים לפרויקטים שונים כמו קאנטרי קלאב חדש, חדש מול ישן (שיפוץ דירות ישנות), גני משחקים ופרויקטים נוספים רבים. בנוסף, העיר דימונה חתמה לאחרונה על הסכם גג במסגרתו העיר עתיד לבנות 30,000 דירות. עלות הסכם הגג הינו 5 מיליארד שקל.
העיר חווה תנופת בנייה משמעותית עם הקמתן של שכונות חדשות ובניית אלפי יחידות דיור, חלקן במסגרת בנייה ירוקה; פיתוח תשתיות; סלילת כבישים; מעבר לתאורת לדים; הקמתם של בתי כנסת ומקוואות, בניית אולמי ספורט; הקמת בתי ספר וישיבת הסדר; הרחבת מסלולי האוטובוסים לכלל השכונות; החלפת כל תשתיות החשמל בעיר בעלות של עשרות מיליוני שקלים; שדרוג גני הילדים; הפארקים ומגרשי השעשועים; שדרוג הקונסרבטוריון; המתנ”ס העירוני לצד בניית מתנ”ס נוסף בשכונת השחר; הרחבת אזור התעשייה החדש; ועוד.
בשנים האחרונות נפתחו מספר רב של מפעלים חדשים שהוסיפו יותר מ-1000 מקומות עבודה חדשים. בהתאם לזאת, אחוז האבטלה בעיר ירד מ16% (2013) ל-8% כיום.
ההצלחה הגדולה של דימונה באה לידי ביטוי היום גם בתחום החינוך, העיר זכתה בפרס החינוך הארצי ב-2014 (בפעם השנייה), כאשר בעירייה שוקדים על הקמת מכללת סייבר מקומית.
בדימונה – קיימים מוקדי תרבות דוגמת: בית העולה, המתנ"סהעירוני על שלוחותיו, מרכז תקשורת, מרכז צעירים ותיאטרון דימונה. בתחומי התיירות פועלים ומופעלים: מוזיאון בית ראשונים, כפר השלום של קהילת העבריים, בו עתיד להיבנות מרכז מבקרים שישקף עבר, הווה ועתיד של הקהילה העברית, חוות הגמלים בסמוך לאתר ממשית ("כורנוב"), מלון דרכים, ומלון דירות (הדס), כמו"כ קיימים מסלולי הליכה לנחל אשלון, בורות המים, ובמקביל מסלולי רכיבה וסיור לנחלים ולאתרים הסמוכים לעיר.
בדימונה – פועל מרכז רפואי לילי (מיראז') שעומד לפני הרחבה (קומה שניה). מרכז רפואי זה פועל כמרכז חירום לשירותי רפואה לילדים וביום פועל כמרכז שירות של רפואה מקצועית בשירות הקהילה הדימונאית והסביבה.
לאחרונה הושלמה בנייתו של אגם מלאכותי בעלות של למעלה מ-32 מיליון שקלים כולל אמפי עם 2,500 מקומות ישיבה. ב2018 הושלמו עבודות השלמת מרכז הנופש (הקנטרי קלאב). מדובר על בנייה בעלות של כ-20 מיליון שקלים.
דימונה נמצאת באחת התקופות היפות שלה, היום העיר מציעה שכונות חדשות ומגוונות, חינוך איכותי, חיי תרבות שוקקים, יוקר מחייה נמוך ונוף מדברי מדהים.