אם יצא לכם בעבר לעבוד באתר בנייה או לחלופין, בניתם את ביתכם או מבנה אחר סביר להניח שנתקלתם במונח טופס 4. הטופס מתייחס לרוב לאישור חיבור המבנה לתשתיות חשמל ומים וניתן אך ורק עם המבנה עומד במספר תנאים. אם כן, הטופס מבטיח כי המבנה עומד בתנאים הנדרשים ובטוח למגורים או שהייה, הבעיה העיקרית היא שגם במידה והמבנה עומד בכל הדרישות הבקשה על לאישור הטופס היא תהליך ארוך ולעיתים אף מייגע. כל מה שרציתם לדעת על הטופס ועוד במאמר שלפניכם.

טופס 4 עצמו

כפי שנכתב בפסקה הקודמת, טופס 4 או בשמו המלא "בקשה לחיבור מבנה ראוי לחשמל, מים וטלפון" מאפשר לאחר חתימתו להתגורר במבנה. הטופס נחתם לרוב על ידי העירייה או המועצה ששטח הבניה נמצא בתחומה. הרעיון המרכזי שעמוד מאחורי טופס 4 הוא בטיחות המבנה, כך שמבנה שאינו בטוח לא יקבל אישור בטופס שכזה ולא יוכל להתחבר לרשתות השונות, בכך יהיה קשה מאוד (עד בלתי אפשרי) להתגורר בו.

פרמטרים נבדקים

על מנת לקבל טופס 4, נדרשים מספר דברים מהמבנה ומקבלן הבנייה עצמו. בחלקו של המבנה, הוא צריך לעבור בדיקה על ידי חברת החשמל, המים והטלפון על מנת לוודא שהוא מאפשר התחברות לכולן. בנוסף, צריך לעבור אישור מהנדס, זה בודק כמובן את איכות המבנה, היציבות שלו, ועמידות בנזקי טבע וזמן. המהנדס צריך לבדוק גם את קיימו ועמידותו של מרחב מוגן דירתי או בשמו הידוע הממ"ד. בחלקו של הקבלן, נופל בעיקר הוכחה לעבודה בטוחה באתר ולפינוי הפסולת לאחר סיום הבניה או במהלכה. ניתן לקבל טופס שכזה לפני סיום פינוי הפסולת, אך יש לפנותה עד לתקופה של שנה מרגע סיום הבנייה.

 

טפסים נדרשים:

הנחיות לקבל אישור אכלוס - בית מגורים פרטי

הנחיות לקבלת אישור אכלוס - בנייני מגורים משותפים

הנחיות לקבלת אישור אכלוס - מבנה ציבורי